Powered by
На този семинар участниците ще научат важни неща за производството на рафинираните и студенопресованите мазнини, видовете растителни мазнини и тяхното влияние върху здравето на хората. 30.01.2011 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Изтеглете поканата

ПРОДЪЛЖАВАТ СЕМИНАРИТЕ НА ТЕМА:
„АЮРВЕДА И ХРАНЕНЕ"

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

Най-здравословните мазнини са растителните.   Да - но какви?
   
На този семинар участниците ще научат важни неща за  производството на рафинираните и студенопресованите мазнини, видовете растителни мазнини и тяхното влияние върху здравето на хората.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 30-ти ЯНУАРИ 2011 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11


ПРОГРАМА
                                                                                          
10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 Най-здравословните мазнини са растителните. Да - но какви?
(Лектори: Марин и Соня Стоянови-  производители на растителните масла "Балчо Агро Продукт ЕООД"; Модератори на срещата: д-р  А. Заркова и гл. ас. Г. Драганов)

12:40-13:00 Аюрведичен обяд (Представяне Юрий Ковачев)         

Цена на лекцията – 8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв. можете да поръчате аюрведичен обяд,включващ супа, основно ястие и десерт

Записване за участие може да направите на  страницата на „Българско сдружение Аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/„актуални семинари. За повече информация и рeгистрация пишете на  на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881 (Христина). София 1000, ул. “Г. Бенковски” №11, Чайната.

КАКВО Е АЮРВЕДА    

Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи, са подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва, са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията(дхарма), придобиване на богатство (артха), удовлетворяване на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ


Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
    От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
    Специализирала е в:
•    Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет,
•    Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи,
•    Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур|, Индия,
•    Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия,
•    Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания проведен в Щвейцария.

От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

Гл.ас. Георги Драганов.
  Завършил е Фармацевтичен факултет към Медицински университет-София, където понастоящем преподава по дисциплините Фармацевтична химия, Броматология, Синтез и охарактеризиране на лекарствени продукти. Има защитена специалност по Анализ на лекарствените продукти, специализира Клинична фармация в МУ-София. Преминал е квалификационни обучения по хранителни добавки, хомеопатия, здравен мениджмънт, фитнес-културизъм. Участва в публикации и доклади в областта на употребата и регулацията  на хранителни добавки, синтеза и анализа на биологичноактивни вещества.
Изкарал е двугодишен курс на обучение по Аюрведа към Аюрведичен център-София съвместно с Европейския институт за ведически изследвания. Практикува и изучава Йога над пет години, вкл. в Йога-университета Бихар Йога Бхарати (Мунгир, Индия) по традицията на Парамахамса Сатянанда.

Юрий Ковачев
- водещ специалист по ведическа кулинария

От три години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение. Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава своите кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.30.01.2011 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ