Powered by
Слушателите ще се запознаят с някои регистрирани нежелани последствия от медитацията, както и възможностите за приложението й при вече изявени психически проблеми. 28.11.2010 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Изтеглете поканата

ПРОДЪЛЖАВАТ СЕМИНАРИТЕ НА ТЕМА:
„АЮРВЕДА И ЙОГА"

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

"Крият ли опасност вътрешните практики в Йога? Обратната страна на медала."

На този семинар участниците ще се запознаят с някои регистрирани нежелани последствия от медитацията, както и възможностите за приложението й при вече изявени психически проблеми.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 28-ми НОЕМВРИ 2010 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11


ПРОГРАМА

10:30-11:00  Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 Крият ли опасност вътрешните практики в Йога? Обратната страна на медала. (Лектор д-р А. Заркова)
12:40 Аюрведичен обяд (Представяне Ю. Ковачев)

Цена на лекцията – 8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв. можете да поръчате аюрведичен обяд,включващ супа, основно ястие и десерт

Записване за участие може да направите на  страницата на „Българско сдружение Аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/„актуални семинари или на телефон: 0896 728 881

За повече информация и рeгистрация пишете на  на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881 (Христина). Местата са ограничени!
София 1000, ул. “Г. Бенковски” №11, в Чайната.

КАКВО Е АЮРВЕДА
     Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи, са подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва, са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията(дхарма), придобиване на богатство (артха), удовлетворяване на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
    От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
    Специализирала е в:
•    Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет,
•    Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи,
•    Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур|, Индия,
•    Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия,
•    Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания проведен в Щвейцария.

От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария
•    От три години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение
Интересът на Юрий Ковачев към Aюрведа и храненето е от 1992 г, когато си купува книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава познанията си и кулинарни умения в Москва, където живее от 1996 до 2001 г. Посещава лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва  филмчета с него как бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви  на семинари и официални събития. И хората, опитали храната приготвена от него, пожелаха да сподели своя опит в кулинарен курс.
 28.11.2010 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ