Powered by
На този семинар аудиторията ще се запознае с научните представи за необходимостта от белтъци в храната, техния вид и количество, с мястото на млечните продукти в разбиранията на Аюрведа и Йога, както и с някои интересни подробности от кухнята на млекопреработването. ... 25.04.2010 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11Изтеглете поканата...

ПРОДЪЛЖАВАТ СЕМИНАРИТЕ НА ТЕМА:
„АЮРВЕДА и ХРАНЕНЕ”

Всичко, което трябва да знаем за храната и храненето съобразно принципите на Аюрведа за поддържане на добро здраве и жизненост


Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

Протеините в човешкото хранене


На този семинар аудиторията ще се запознае с научните представи за необходимостта от белтъци в храната, техния вид и количество, с мястото на млечните продукти в разбиранията на Аюрведа и Йога, както и с някои интересни подробности от кухнята на млекопреработването.
 

ОЧАКВАМЕ ВИ на 25-ти АПРИЛ 2010 г., НЕДЕЛЯ
 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11


ПРОГРАМА

                                                                                          
10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 Протеините  в човешкото хранене.
/Лектори: гл. ас. Г. Драганов, д-р  А. Заркова, Радослав Мартинчев/
12:40-13:00 Аюрведичен обяд.  
/Представяне и нещо повече …. от Юрий Ковачев/          
 

Цена на лекцията:  8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд, приготвен от Юрий Ковачев и включващ супа, основно ястие и десерт.
 
Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 728 881.    

КАКВО Е АЮРВЕДА


Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ


Гл.ас. Георги Драганов.  Завършил е Фармацевтичен факултет към Медицински университет-София, където понастоящем преподава по дисциплините Фармацевтична химия, Броматология, Синтез и охарактеризиране на лекарствени продукти. Има защитена специалност по Анализ на лекарствените продукти, специализира Клинична фармация в МУ-София. Преминал е квалификационни обучения по хранителни добавки, хомеопатия, здравен мениджмънт, фитнес-културизъм. Участва в публикации и доклади в областта на употребата и регулацията  на хранителни добавки, синтеза и анализа на биологичноактивни вещества.
Изкарал е двугодишен курс на обучение по Аюрведа към Аюрведичен център-София съвместно с Европейския институт за ведически изследвания. Практикува и изучава Йога над пет години, вкл. в Йога-университета Бихар Йога Бхарати (Мунгир, Индия) по традицията на Парамахамса Сатянанда.


Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
Специализирала е в:
•    Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет
•    Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи
•    Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур |, Индия
•    Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия
•    Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания, проведен в Щвейцария.
         От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

 
Радослав Мартинчев: „Завършил съм “Защита на националната  сигурност”, в момента уча „Право” във Велико Търново, по професия съм полицай. Това което уча и работя  няма нищо общо с Аюрведа, но за мен Тя е велико знание и страст, която ме вдъхновява и чиито принципи споделям. Лекцията, която ще изнеса е за млякото и неговите производни и тук е момента да отбележа, че майка ми е технолог-практик в тази сфера, и с нейно съдействие, и от личните ми познания ще представя интересни факти относно „пътя на млякото”, от къде се добива, как се съхранява, с какво се третира и други любопитни данни.


Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария

От три години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение. Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава своите кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.

25.04.2010 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ