Powered by
На този семинар участниците ще се научат как и къде се натрупват токсините в организма и как ...... 28.02.2010 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Изтегли покана ...     

Имаме удоволствието да Ви поканим на осми семинар на тема:

„АМА - токсините в организма. Аюрведично пречистване ПАНЧАКАРМА”

На този семинар участниците ще се научат как и къде се натрупват токсините в организма и как според Аюрведа можем да се освободим от тях.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 28-ми ФЕВРУАРИ 2010 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

 

ПРОГРАМА
                                                                                         
10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 "АМА, токсините в организма. Как и къде се натрупват. Как се излъчват. Аюрведичното пречистване ПАНЧАКАРМА" (лектор: д-р Антоанета Заркова)
12:40-13:00 Приготвяне на Аюрведичен обяд (водещ Юрий Ковачев)
 
Цена на лекцията:  8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд, приготвен от Юрий Ковачев и включващ супа, основно ястие и десерт.

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 728 881.   

 

КАКВО Е АЮРВЕДА

Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
Специализирала е в:
• Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет
• Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи
• Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур |, Индия
• Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия
• Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания, проведен в Щвейцария.
         От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария

От три години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение. Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава своите кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.

 28.02.2010 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ