Powered by
Имаме удоволствието да Ви поканим на шести семинар на тема: Дефицитни състояния и вегетарианство: Остеопороза - причини и прояви... 29.11.2009 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11Изтегли поканата ...     
ПРОДЪЛЖАВАТ СЕМИНАРИТЕ НА ТЕМА:
„ХРАНЕНЕ И АЮРВЕДА”

Всичко, което трябва да знаем за храната и храненето съобразно принципите на Аюрведа за поддържане на добро здраве и жизненост

Имаме удоволствието да Ви поканим на шести семинар на тема:
Дефицитни състояния и вегетарианство:
Остеопороза - причини и прояви.

На този семинар ще научите:
- Рисков фактор ли е вегетарианството за развитие на остеопороза?
- Участниците ще научат какви храни и практики имат превантивно действие.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 29-ти НОЕМВРИ 2009 г., НЕДЕЛЯ
 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

ПРОГРАМА
                                                                                         
10:30-11:00   Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40   Дефицитни състояния и вегетарианство: остеопороза – причини и
поява. (Лектори: д-р Антоанета Заркова и д-р Албена Първанова)

________________________________________
Цена:  8 лв.
________________________________________

Записване за участие можете да направите на следния адрес:
София 1000, ул. “Г. Бенковски” №11, в Чайната

За повече информация и рeгистрация, пишете на  на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881.  Местата са ограничени!

КАКВО Е АЮРВЕДА

     Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
    От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
Специализирала е в:
•    Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет
•    Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи
•    Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур |, Индия
•    Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия
•    Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания, проведен в Щвейцария.
От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.
Д-р  Албена Първанова  работи в Районен център по трансфузиона хематология  в гр. Плевен. Има дългогодишен опит като педиатър и интернист. В момента посещава курса на обучение по Аюрведа към Аюрведичен център София.

Юрий Ковачев
- водещ специалист по ведическа кулинария
•    От три години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение
Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава познанията си и кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.


29.11.2009 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ