Powered by
Всичко, което трябва да знаем за храната и храненето съобразно принципите на Аюрведа за поддържане на добро здраве и жизненост 31.05.2009 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11Изтегли поканата ...
 
ОРГАНИЗИРА ЦИКЪЛ ОТ 4 СЕМИНАРА И ПРАКТИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ:
ХРАНЕНЕ И АЮРВЕДА

Всичко, което трябва да знаем за храната и храненето съобразно принципите на Aюрведа за поддържане на добро здраве и жизненост

Имаме удоволствието да Ви поканим на първия семинар на тема:
Храната – радост за сетивата и тялото


На този семинар участниците ще научат как Аюрведа възприема света и как определя 
индивидуалните потребности на тялото.
 
ОЧАКВАМЕ ВИ на 31-ви МАЙ 2009 г., НЕДЕЛЯ
в ЧАЙНАТА на ул. “Г.Бенковски” № 11
 
  
ПРОГРАМА   
                                                                                         
10:30-11:00   Регистрация и представяне на участниците.
11:00–11:45   Основни принципи на хранене според АЮРВЕДА.
/Лектор д-р Антоанета Заркова/ 
12:00–12:20    Ролята на подправките в АЮРВЕДА. /Лектор Юрий Ковачев/
12:20-13:30     Демонстрация по приготвяне на балансиран тридошов обяд и дегустация от участниците. /Водещ Юрий Ковачев/
                     
 
Пакет :
•    Семинарна такса
•    Кратък аюрведичен наръчник
•    Чай
•    Обяд
•    Персонални консултации
 
 
За повече информация и рeгистрация, пишете на  на e-mail: ayurvedabg@gmail.com . Местата са ограничени!
 
София 1000, ул. “Г. Бенковски” №11, в Чайната


КАКВО Е АЮРВЕДА

Аюрведа е най-древната лечебна система в света. Съществува повече от 5000 години. Тя представлява част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Счита се, че това знание е получено от древните мъдреци чрез директно възприятие по време на медитация. Едновременно светци и лечители, те възприемали здравето като неразделна част от духовния живот. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи, са билки, подправки, храни, масла, есенции, скъпоценни камъни, цветове. Методите, които използва, са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма с втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите четири основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ
 
Доктор Антоанета Заркова е завършила Медицинския университет в София и има защитена специалност по вътрешни болести. Работи в Националния център по хематология в София. Завежда кабинет по хемостазеология. През последните десет години се е посветила на Йога и Аюрведа. През лятото на 2001 година заминава за Индия и преминава практическо обучение по аюрведична медицина в Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет и най-стария и престижен аюрведичен колеж в Индия, официално открит от Махатма Ганди. Тя задълбочава познанията си още повече в частния Аюрведичен лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи. Доктор Заркова е привърженик на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Тя поддържа мнението, че болестта е предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал който ни подсказва да преосмислим ценностите си.

Юрий Ковачев
- „Интресувам се от Aюрведа и храненето според тази наука от 1992 г, когато си купих книжка на д-р Васант Лад на руски език. През периода 1996-2001 живях в Москва и там бе мястото, където си обогатих познанията и кулинарните умения. Имах възможност да слушам много лекции на специалисти по аюрведа, да гледам обучаващи филми за приготвяне на разни рецепти, да общувам. Връщайки се в България имах възможност да готвя на доста семинари. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч направи кратко филмче за това как бързо, лесно и вкусно да се приготви нещо здравословно.
Много от хората, опитали храната приготвена от мен, пожелаха да споделя своя опит в кулинарен курс и така вече три години този курс съществува.”

31.05.2009 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ