Powered by
На този семинар участниците ще научат нещо повече за това: - Защо ведическата астрология е ключ към самоопознанието. - Каква е разликата между западната и ведическата астрологии - Защо западната астрология се нарича „слънчева” а ведическата- „лунна”. 27.04.2014 11:00 ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11

 

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

ДЖЙОТИШ И ЗАПАДНАТА АСТРОЛОГИЯ

      На този семинар участниците ще научат нещо повече за това:

-         Защо ведическата астрология е ключ към самоопознанието.

-         Каква е разликата между западната и ведическата астрологии

-         Защо западната астрология  се нарича „слънчева” а ведическата- „лунна”.

 -

ОЧАКВАМЕ ВИ на 27-ми АПРИЛ   2014 г., НЕДЕЛЯ

 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

 

ПРОГРАМА

                                                                          

10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците

11:00–12:40 ДЖЙОТИШ И ЗАПАДНАТА АСТРОЛОГИЯ

                  /Лектор : Наско Атанасов /

12:40-13:00 Аюрведичен обяд

/ Юрий Ковачев/                      

Цена на лекцията:  8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд, приготвен от Юрий Ковачев и включващ супа, основно ястие и десерт.

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 72 8881.    

 

КАКВО Е АЮРВЕДА

Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

 Наско Атанасов – дългогодишен професионален журналист в големи български вестници и списания. Занимава се с йога от 60-те години на миналия век.Един от първите ученици на Свами Дев Мурти и автор на книга за него. Последните 10 години отдаден на джйотиш/ ведическата астрология/.

 

 

 

Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария

 

От шест години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение. Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава своите кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Печ излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.27.04.2014 11:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ