Powered by
Д-р ДЕЙВИД ФРОЛИ и неговата съпруга ЙОГИНИ ШАМБХАВИ ЧОПРА, ще бъдат наши специални гости ... 30.05.2014 18:00 залата на Националното Музикално УчилищеД-р ДЕЙВИД ФРОЛИ и неговата съпруга ЙОГИНИ ШАМБХАВИ ЧОПРА,
ще бъдат наши специални гости в София от 30 май 2014 год. до 1 юни 2014 год. включително.
В програмата им са предвидени лекция и двудневен семинар, които ще се проведат на ул.„Оборище” 17  в залата на Националното музикално училище. Осигурен е превод от английски на български език.
Ще бъде  представена и  най-новата книга  на Дейвид Фроли, издадена  на български език ”Сома в йога и аюрведа” от издателство „Бард”.


ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ                       

Расаяна - подмладяването в Йога и Аюрведа

Принципи и практики.
Аюрведичното разбиране за стареенето, имунитета, дълголетието и подмладяването.


ОЧАКВАМЕ ВИ на 30-ти май  2014г.,петък, в залата на Националното Музикално Училище    ул.“Оборище” № 17  гр.София


ПРОГРАМА
                                                                                          
 18:00-18:30   Регистрация  Registration
 18:30–20:00   „Расаяна - подмладяването в Йога и Аюрведа”-
                     
                     Лектори :    д-р  Дейвид Фроли и Йогини Шамбхави
 20:00-20:15  Представяне на книгата ”Сома в йога и аюрведа”
                    
                    Цена на Лекцията: 15лева                                               
Записване за участие можете да направите на страницата на Българско Сдружение Аюрведа:http://www.ayurvedabg.info/activities –Актуални семинари или  като пишете на на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881.

Местата са ограничени!

                                                                                           СЕМИНАР    

31 май – 01 юни 2014


ОЧАКВАМЕ ВИ на 31-ви май /събота/ и 1-ви юни/неделя/  2014г., в залата на Националното Музикално Училище    ул.“Оборище” № 17  гр.София

ПРОГРАМА

31 май /събота/
08:30 – 09:00   Регистрация

09:00 . – 10:30
Аюрведичната теория за подмладяването на ума и нервната система.
Подмладяващи терапии за състояния с понижена жизненост, слаб имунитет, забавено израстване при децата, възстановяване след заболявания, подобряване на всички дейности в живота.

10:30  – 11:00  пауза  с аюрведичен чай

11:00  – 12:30
Подмладяващи терапии за преодоляване на стреса, депресията, възбудата, разсеяността и лишеността от внимание, за преодоляване на последиците от висикотехнологичния начин на живот и прекономерната употреба на медикаменти за възстановяване и лечение.

.12:30 – 14:00  обедна почивка с  аюрведичен обяд


14:00 – 15:30
Подмладяващият аспект на начина на живот.
Подмладяващият аспект на начина на хранене.
Аюрведични билки за за подмладяване на тялото.

15:30 – 16:00 – пауза с аюрведичен чай

16:00 – 17:30
Аюрведични билки за подмладяване на ума.
Аюрведичната панчакарма и подмладяващите терапии.

1 юни /неделя/
08:30- 9:00  Регистрация

09:00 – 10:30
Йогическото разбиране за подмладяване на тялото и ума, безсмъртието на съзнанието.

10:30 – 11:00 пауза с аюрведичен чай

11:00 – 12:30
Пранаяма и подмладяване на тялото и ума.
Мантрите и подмладяването на тялото и ума.
Медитацията и подмладяването на тялото и ума/

 
12:30 – 14:00  обедна почивка с аюрведичен обяд

14:00 – 15:30
Ролята на Шакти в изцелението.
Шакти и подмладяването на тялото.
Шакти и подмладяването на ума.

15:30 – 16:00 пауза с аюрведичен чай

16:00 – 17:30
Подмладяването и проблемите на жената.
Подмладяващата Шакти и работата със силите на природата.


Цени на семинара:   до 30 април 2014 год.  – 110 лв. 

 

                                         след 1 май 2014 год.    - 130 лв.

Записване за участие можете да направите на на e-mail: ayurvedabg@gmail.com  като ни изпратите вашите имена, адрес  и телефони за обратна връзка.
За допълнителна информация тел: 0896728881

Местата са ограничени!

                                                                                                              

                                                                                 Ачаря Дейвид Фроли ( Пандит Вамадева Шастри )

adf1


• " Дейвид Фроли  е един от най-важните учени в Аюрведа и ведическата наука днес. Имам голямо уважение и възхищение към неговите знания и начина, по който той пресъздава древната мъдрост на Ведите  " -  Дийпак Чопра
• " Фроли  е индиец в Американско тяло. Лекотата, с която той влиза в духовното на индийската традиция и прави своите дълбоки разсъждения от гледна точка на съвременната мисъл показва  необичайно познание на тази древна мъдрост. "  - М.Р. Пандит, секретар на Шри Ауробиндо Ашрам
• " Дейвид Фроли е страхотен учен на Веданта и безспорно  най-известния западен Ачаря на ведическата мъдрост -  " Ашиш Шарма, списание”  Indian Express”,
 Ачаря Дейвид Фроли ( Пандит Вамадева Шастри ) е  автор на повече от тридесет книги, публикувани  на повече от двадесет различни езици по целия свят в областта на  йога и ведическата наука през последните тридесет години.
 На български език са издадени три негови книги: „Йога и аюрведа”, „Предсказателна астрология” и „Тантра йога и богините на мъдростта”. До края на май предстои излизането от печат на последната му книга „ Сома в йога и аюрведа” на издателство „Бард”. Неговите книги са добре известни и служат често като учебници  в съответната  област. Поради което той пътува, преподава интензивно по собствени  програми навсякъде по света, в широк спектър на сдружаване с различни духовни и лечебни групи и центрове.
Вамадева  е директор на Американския институт за ведически изследвания
 ( www.vedanet.com ) занимаващ се с международно обучение по йога и аюрведа, ведическата астрология и ведически изследвания, включително  и с различни форми на дистанционно обучение като  аудио файлове , видео, онлайн курсове и  други  формати. Той е магистър - преподавател за  Чопра Център Юнивърсъти/ Chopra Center University/, където той е водещия ръководител на  тяхната програма за обучение, учител по медитация  и Председател на съвета за  Керала Аюрведа Академия.
Съпругата му йогини Шамбхали се присъединява към него за съвместна дейност.
Вамадева  е един от малкото хора от  Запад, признати в Индия като Ведачайра/ /Vedacharya/ или учител на древната мъдрост . Той започна  своята  ведическа писателска дейност  през 1979 г. под ръководството на MP Пандит , секретарят на ашрама на Шри Ауробиндо . През 1991 г. под егидата на големия индийски учител Авадхута Щастри/ Avadhuta Shastri/, приема /получава/   името Вамадева Шастри /Vamadeva Shastri/, след великия ведически  учител Риши Вамадева . През 1994 г. той получава званието „ Пандит” заедно с наградата  Брахмашари Вишанаджи /Brahmachari Vishwanathji/ в Мумбай за познанията му във ведическата наука.
През годините Вамадева е получил много награди и отличия за работата му в цяла Индия. Там, Вамадева  е признат като Ведически учител ( Vedacharya), Вайда (Vaidya) традиционен  аюрведичен лекар), Ведически астролог ( Jyotishi) , Ведически историк (Puranic) и йоги.
 В Индия, неговите преводи и тълкувания на древните ведически учението са като  запазена марка, изключително  признание в духовните и научните среди . Вамадева /Vamadeva/
 Прекарва част времето си през годината  година в Индия , ангажиран в различни програми, учения и пътувания.
В Америка,  Вамадева  е известен като преподавател по аюрведическата медицина и ведическата астрология на ( Jyotish ) и е  новатор в двете дипломни дисциплини. Той е почетен член на  много аюрведични групи, както  на Националната медицинска асоциация по аюрведа ( NAMA ), на които той е един от четирите почетни съветници и получи награда за цялостно творчество през 2002 година.
 Той също е хонорован  от обществото по  Ведическата астрология, където  е  президент на Американския съвет на Ведическата Астрология ( ACVA ) от основаването му през 1993 г. до 2003 година. През септември 2000 год. той е посочен  за един от 25-те най-влиятелни учители по йога в Америка от списание  „Yoga Journal”.
През септември на 2012 г., Вамадева направи  едната  от заключителните речи  на  международната конференция за  откриването на „Санчи Университет”, в близост до Бхопал /Bhopal/Индия, който е планиран да бъде  най-големият будистки университет в Южна Азия, с отдел за  ведическите проучвания. Дейвид Фроли  е бил помолен да бъде гост-професор пожизнено.
Вамадева /Дейвид Фроли/ представя ведически знания в западния свят по прост, точен и разбираем  начин, по който самата традиция повелява. Работил е в  широк аспект като  преподаване, писане, лекции, провеждане на научни изследвания и помага за създаването на училища и сдружения  в областта на ведическата наука   през последните тридесет години. Учи и пътува събирайки знания, работейки с ведическите учители и групи в не-сектански стил.
Вамадева вижда ролята си да  помага да се съживят ведически знания в интердисципли- нарен подход за планетарна епоха. Той вижда себе си като учител и преводач, който създава възможности на хората да използват ведическите системи за подобряване на техния живот и в  помощ на тяхната собствена себереализация . Той се отнася към ведическата мъдрост като инструмент за освобождение на духа, а не като догма за  ограничаване  на хората или да вземе власт над тях . Ведическото знание е средство за съзнателно общение с Вселената и начин да се научим да го въплъщаваме  в нашия собствен живот и възприятия.


Йогини Шамбхави Чопра/ Yogini Shambhavi Chopra/

adf2

Йогини Шамхави е една от най-важните и динамични жени - учители на по-дълбоките аспекти на йога, идващи от Индия днес . Нейните знания се коренят в древните учения и традиции на Бхакти йога /Bhakti Yoga/, Шакти /Shakti/ Садхана, Ведическа астрология (Jyotisha ), Мантра Йога и Аюрведа . Шамхави (Shambhavi), е удостоена с титлата„Jyotisha Visharada” от CVA/ Академия на сертифицирани учители и лекари/ за своя принос в задълбочени проучвания във Ведическата Астрология.
Йогини Шамхави е мистик- йогини, духовен водач и учител на древните ведически традиции и е известна с  нейния ясно, директно и безкомпромистно изразяване, както и със способността си да вдъхновява последователи от всички сфери на живота .
Тя развива идеята за  блаженството от благоденствието чрез ведическата Упая /Upaya/, древните ритуали, мантрите и медитацията, описвайки една  по-дълбока" йогийска реалност ", която събужда силата на универсалните Шакти/първичната косм. енергия/ в нас.
Йогини Шамхави /Shambhavi/ се е посветила на пробуждането на мъдростта на древните Риши в нашата съвременност. Нейните  знания и напътствия ни вдъхновяват да се опитаме и да поемем чрез Шакти към джнана ( мъдрост ), съзерцание, свещени ритуали, Деви садхана и мантра пеене.
Йогини Шамхави притежава древно индуско Шакти/ Shakti/ Йога духовно потекло Деви Шакти/ Devi Shakti/ което е Тантра . С благодатта и благословенията на много почитани Гуру/Gurus/ и водещата сила на Шри Гуру Шивананда Мурти и Пандит Вамадева Шастри- гуру джнана, тя е преподавател и се фокусира върху духовността в ежедневието, ангажирана е  в духовни и хуманитарни обучения и проекти в цял свят.
• „Трансформационната сила на женствеността е разкрита от Шамхави в забележителното  й проучване  за Богинята Кали .” В този момент човечеството, пробуждайки  женствените дарове се надява да възстанови отново баланса на силите на Земята в полза на всички” -  Дийпак Чопра
• „Изживейте преобразуваща благодат на Богинята в собствените си сърца чрез светлата визия  на Шамвали за Богинята Кали като Великата Божествена  Майка”-  Професор Локеш Чандра, носител на  Падма Бхушан.
Като един от директорите на Американския институт на ведически изследвания,Санта Фе -Ню Мексико, заедно с Пандит Вамадева Шастри/Дейвид Фроли/, те предлагат образователни програми и курсове за обучение , онлайн и дистанционни курсове по аюрведа, йога и Ведическата астрология , както и Йога Шакти обучения, лични посвещения и уъркшопове/workshops/ в Северна и Южна Америка , Европа, Русия и Индия.
Йогини Шамбхави предлага консултации в духовно напътствие и Ведическата Астрология. Тя подпомага да се привлече  Шакти енергията  на планетата като божествена благодат в живота ни. Тя има задълбочено  на западния ум и чрез нейните астрологични консултации поражда осъзнаване  на " планетарни влияния " в живота ни , ръководейки ни да работим чрез кармичните щамове за възстановяване и хармонизиране на Упая/ Upaya/ или ведически коригиращи мерки.
С  /Дейвид Фроли/ тя провежда обучения и програми в Чопра Център Юнивърсъти, Керала Аюрведа академията, в  Съвета по Ведическата Астрология ( CVA ) , Американския колеж по Ведическата Астрология ( ACVA ), Британската асоциация на Ведическата Астрология ( БАВА ), Националната медицинска асоциация по Аюрведа ( NAMA ), Крипалу , Йогавайл, Шивананда ашрам центрове, Свами Рама Садхака грам, Гаятри Париуър Хариуър, Сугха Дхарма Мандала Бразилия,Пармард Никетан, Йога фестивал в Ришикеш , Берлин и Канада , Бразилия Йога за мир.Тя е  и е член на консултативния съвет на Калифорния колеж на Аюрведа и списание Тадаасту/Tathaastu/ .

Йогини Шамбхави  е автор на две книги-бестселъри, посветени на на Богинята-Майка и Тантра.както  и на специални CD-та с песнопения на Деви и Биджа мантри :
1.Yogini Unfolding the Goddess Within by Wisdom Tree, India
2.Yogic Secrets of the Dark Goddess by Wisdom Tree, India
3.Yogini Bhava CD, Shakti Mantras Invoke the Divine Within (Lotus Press USA)
4.Jyotir Bhava CD, Shakti Mantras for the Nine Planets (Lotus Press USA)
www.vedanet.com

Може да изтеглите поканата за събитието от тук..


30.05.2014 18:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ