Powered by
На този семинар участниците ще научат нещо повече за това: - Какви метали и минерали ползва Аюрведа. - Как се обработват различните метали и минерали. - Начини на приемане и употребата им при различните заболявания. - Защо съвременната медицина преоткрива арсеновите продукти. 23.02.2014 11:00 ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11

 
 

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

БИЛКОВО-МИНЕРАЛНИТЕ ПРОДУКТИ – „ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИяНА АЮРВЕДА

   На този семинар участниците ще научат нещо повече за това:

-         Какви метали и минерали ползва  Аюрведа.

-         Как се обработват различните метали и минерали.

-         Начини на приемане и употребата им при различните заболявания.

-         Защо съвременната медицина преоткрива арсеновите продукти.

 ОЧАКВАМЕ ВИ на 23-ти ФЕВРУАРИ 2014 г., НЕДЕЛЯ

 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11


 

ПРОГРАМА

                                                                                         

10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците

11:00–12:40 БИЛКОВО-МИНЕРАЛНИТЕ ПРОДУКТИ – „ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИя НА АЮРВЕДА  

                  /Лектор: н.с.І ст. д-р  А. Заркова /

12:40-13:00 Аюрведичен обяд                  

/ Юрий Ковачев/                      

 

Цена на лекцията:  8 лв.

Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд, приготвен от Юрий Ковачев и включващ супа, основно ястие и десерт.

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 72 8881.    

 

КАКВО Е АЮРВЕДА

Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация. Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.

От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.

Специализирала е в:

·         Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет

·         Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи

·         Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур |, Индия

·         Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия

·         Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания, проведен в Щвейцария.

         От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

 

 Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария

От шест години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение. Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава своите кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Печ излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс

23.02.2014 11:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ