Powered by
На този семинар участниците ще научат: - за древното разбиране как да си възстановим хомеостазата чрез Аюрведа - как интегрирането на аюрведичните знания с модерните медицински технологии може да доведе до дълбоко осъзнаване на сложното взаимодействие на генетични, биохимични, физиологични, психологически фактори и околната среда. - подходите на аюрведа за цялостно отстраняване на многофакторните характеристики водещи до това заболяне 12.10.2013 11:00 ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11

 

С огромно  удоволствието ви каним на поредния  семинар със специалния ни висок гост

д-р Едуардо Кардона на  тема:

 Аюрведа  и Раковите заболявания

На този семинар участниците ще научат:

- за древното разбиране  как да  си възстановим хомеостазата чрез  Аюрведа

- как интегрирането на аюрведичните знания с модерните медицински технологии може да доведе до дълбоко осъзнаване на сложното взаимодействие на генетични, биохимични, физиологични, психологически фактори и околната среда.

- подходите на аюрведа за цялостно отстраняване на многофакторните характеристики водещи до това заболяне.

 

 

ОЧАКВАМЕ ВИ на 12-ти октомври  2013г., събота,

в ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11 

ПРОГРАМА

                                                                                          

10:30-11:00   Регистрация

11:00–13:30  АЮРВЕДА и  РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

                                                      лектор    д-р Едуардо Кардона                                                  

13:30-14:00   Аюрведичен обяд                     

 Цена на Лекцията: 15 лева

 Срещу допълнително заплащане от 10 лв. можете да поръчате аюрведичен обяд приготвен от Юрий Ковачев, включващ супа, основно ястие и десерт   

Поради ограничените места записване за участие в тази лекция можете да направите  само  чрез предварително получаване на покана в Чайната, ул. “Г. Бенковски” №11, София 1000.

За допълнителна информация ползвайте  http://www.ayurvedabg.info/activities–Актуални семинари  на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и

на тел: 0896728881

 

 

 

КАКВО Е АЮРВЕДА

     Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи, са подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва, са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията(дхарма), придобиване на богатство (артха), удовлетворяване на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Д-р Едуардо Кардона – Санклементе  PhD, доктор на науките (DSC), преподавател по медицински науки и старши научен сътрудник в няколко европейски медицински училища и научни институти.

Д-р Едуардо Кардона  е член на Кралското Медицинско Общество във Великобритания.  

Има магистърска степен по клинична биохимия, докторска степен по механизма на невротрансмитери и е доктор на науките (Docteur d'Etat) по физиология на храненето. Завършва  магистърска степен по аюрведическата медицина в Middlesex University-  Лондон, със стажове в AVP Hospital, Coimbatore и Udupi (Индия), където  държи Гостуваща професура.

Д-р Кардона е директор на Изследователския комитет на Асоциацията на  Аюрведичните  лекари (APA).

 

Кариерата му обхваща професура, старши преподавателски и изследователски постове в някои от най-изтъкнатите медицински училища в Европа, включително Института

 „ Пастьор”; Световноизвестна парижка университетска болница „Питие-Салпетриер”; Биомедицинскит Институт  „Кордели” – Париж; Френскит институт „Хипократ”-  Париж; Университета на Перуджа болница- Италия; Кралския колеж в Лондон и  Университетската болница „Св. Вартоломей” в Лондон. Той е член на Медицинския колеж в Великобритания.

 Неговата основна област на научни изследвания и  преподаване са рисковите фактори, връзка и значението на липиди  по отношение на храненето и обмяната на веществата, както и ролята им  в развитието на сърдечно-съдови заболявания и свързаните с тях състояния като затлъстяване, хипертония, диабет, стрес, генезиса на атеросклерозата  и други рискови фактори.
Д- р Едуардо Кардона има собствена клиника по аюрведична  и интегративна медицина в Лондон.

 

Д- р Едуардо Кардона  е лектор на много престижни медицински форуми по  цял свят, съвместно с такива светила като д-р  Васант Лад, Сунил Джоши, Дейвид Фроли (Пандит Вамадева Шастри).

Както пише престижното канадско издание ” Northumberland Today”-
В професионалния си живот  д-р Кардона  е  пионер в съвместяването  на източната и западната медицина и е добре  да се чуе мнението му, тъй като има все по-голям интерес на местно ниво сред здравните лекари, медицински специалисти и широката общественост в интегративни здравни услуги,

"Ignatieff посочва друго-  „...смятаме, че се нуждаем от повече лекари, като д-р Едуардо Кардона, които не са в хватката на фармацевтичната промишленост.12.10.2013 11:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ