Powered by
Начините за възстановяване на здравето, въздействие на болестта в нейната цялост. Как да намерим по-краткия, надежен и безвреден начин, на основата на лесно разбираеми принцип, да се подсили и запази здравето на здравите и да се облекчат болестите на болните. - 02.06.2013 11:00 ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11

 

Българско Сдружение Аюрведа съвместно с Фондация „Девъм”-

Индо-Българско общество за изкуство и култура  имат удоволствието  да Ви поканят   на семинар със специалния гост на фондация „Девъм” на тема:

„Холистичният подход на Аюрведа при дисбаланс на вата, питта и капха

   На този семинар участниците ще научат:

   - Начините  за  възстановяване на здравето, въздействие на болестта   в нейната цялост.

   - Как да намерим по-краткия, надежен и безвреден начин, на основата на лесно разбираеми принцип, да се подсили и запази здравето на здравите и да се  облекчат болестите на болните.                        

 

ОЧАКВАМЕ ВИ на 2-ри юни  2013г., неделя, в

 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

ПРОГРАМА

                                                                                          

10:30-11:00   Регистрация

11:00–12:30   Холистичният подход на Аюрведа при дисбаланс на вата, питта и капха”  -  лектор : вайдя д-р Адвет Трипатхи – наследствен аюрведичен лечител, практикуващ в Индия и Англия

12:30-13:00    Аюрведичен обяд                        

Цена на Лекцията: 8 лева

 Срещу допълнително заплащане от 10 лв. можете да поръчате аюрведичен обяд приготвен от Юрий Ковачев, включващ супа, основно ястие и десерт   

Записване за участие можете да направите на страницата на Българско Сдружение Аюрведа:http://www.ayurvedabg.info/activities–Актуални семинари или  като пишете на на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881 Местата са ограничени!София 1000, ул. “Г. Бенковски” №11, в Чайната.

                                        КАКВО Е АЮРВЕДА

     Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи, са подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва, са диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията(дхарма), придобиване на богатство (артха), удовлетворяване на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИЯТ

Вайдя д-р Адвет Трипатхи – наследствен аюрведичен лечител, практикуващ в Англия

Посветен в традиционната аюрведична семейна история, която е легендарна. Завършил е BRBA аюрведа университета. Има специализация по Darshan parikshan, лечение от разстояние, диагностика на пулса и панчакарма. Той дава напътствия за хранене, упражнения, йога, както и за водене на здравословен начин на живот. Лечението на Др. Трипатхи  се е доказало като благотворно по отношение на лечението на артрит, спондилит, сковано рамо, болки в долната част на гърба, при кашлица и настинка, ринит, асма, заболявания на сърцето, хипертония, стрес, липса на концентрация, безсъние, синузит, мигрена, псориазис и други кожни заболявания, както и при много други заболявания.
• Мотото в живота му е да обича всички, да спаси всички и да се грижи за всички.02.06.2013 11:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ