Powered by
На този семинар участниците ще научат нещо повече за това: - Кой е Вагбхат и как е направил Аюрведа достъпна за обикновения човек - Какво ни учи древния Аюрведичен учебник „ Ащанга Хридаям”. - Подтиповете на вата, питта и кафа описани в „Сърцето на осемте крайника” 31.03.2013 11:00 ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11

изтегли поканата:

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

Вагбхат – един достъпен аюрведичен лечител. Как да живеем здравословно според Вагбхат и Ащанга Хридаям   На този семинар участниците ще научат нещо повече за това:
   - Кой е  Вагбхат и как е  направил Аюрведа достъпна за обикновения човек
   - Какво ни учи древния Аюрведичен учебник „ Ащанга  Хридаям”.
   - Подтиповете на вата, питта и кафа  описани в „Сърцето на осемте крайника”
 

ОЧАКВАМЕ ВИ на 31-и Март  2013 г., НЕДЕЛЯ
 

ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

ПРОГРАМА
                                                                                          
10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 Вагбхат- един достъпен аюрведичен лечител. Как да се живеем здравословно според Вагбхат и Ащанга Хридаям -  лектор  Мона Каушик

12:40-13:00 Аюрведичен обяд
13:00 Бългаско Сдружение Аюрведа и Фондация ДЕВАМ – Индо-българско общество за изкуство и култура, ви канят да участвате във веселието по случай празника ХОЛИ-цветна фиеста с много индийски песни, танци, ритуали. Холи се празнува в тази част от годината, когато тялото все още чувства известна мудност в прехода от студената зима към топлата и светла пролет.  Холи ни провокира да отблокираме натрупали се емоции и чувства през годината. Холи е времето, в което трябва да проявим разбиране и обич към  хора около нас, да обновим себе си, да се усмихнем по-широко и да отворим сърцата си.
 Нека да използваме тази възможност и да отпразнуваме Холи заедно.    
Цена на лекцията:  8 лв. Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд  включващ супа, основно ястие и десерт.
 

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 72 8881.

Участието си в ХОЛИ можете да заявите на място в деня на събитието.

Мона Каушик е  родена в Индия. Фолклорист, културолог, писател, преводач и преподавател в  Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Председател е на фондация „Девам” – индийско-българско общество за изкуство и култура.
Завършила е курс по натуропатия, йога и аюрведическа медицина в Индия.
Любовта си към България, наследява от своя баща проф. Рам Каушик. От 1979 до 1984 г. той също  преподава в СУ "Св.Климент Охридски"  и с негова помощ се открива и специалността индология, която професора развива и утвърждава  с изключителна любов.
Мона Каушик завършва хинди (индийски език и литература) в Делхи и спечелва стипендия за специализация в България. Тук  превежда Йордан Йовков, Боян Биолчев, част от поезията на Яворов, Вапцаров. Боготвори стихотворенията "Две хубави очи" и "Вяра".
Твърди, че все още е подвластна на магията, която страната ни й е направила така, че продължава да иска да живее и работи тук повече от 15 години.31.03.2013 11:00

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ