Powered by
На този семинар участниците ще научат нещо повече за това как да определим индивидуалната си доза за пиене на мляко... 27.01.2013 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Изтегли покана 

Имаме удоволствието да ви поканим на поредния семинар на тема:


„КАК СЕ ОТНАСЯ АЮРВЕДА КЪМ МЛЯКОТО, ПЪРЖЕНИТЕ ХРАНИ, ЗАХАРТА И СОЛТА”

На този семинар участниците ще научат нещо повече за това как да определим индивидуалната си доза за пиене на мляко, как да си приготвяме храната според аюрведа и как да ползваме захарта и солта.

ПРОГРАМА 
                                                                                          
10:30-11:00   Регистрация 
11:00–12:30   "Как се отнася аюрведа към млякото, пържените храни, захарта и солта."
/Лектор: Юрий Ковачев/
12:30-13:00   Аюрведичен обяд                        

ОЧАКВАМЕ ВИ на 27-ти ЯНУАРИ 2013 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11  

Цена на лекция: 8 лева.
Срещу допълнително заплащане от 10лв. можете да си поръчате аюрведичен обяд приготвен от Юрий Ковачев, включващ супа, основно ястие и десерт.

Записване за участие можете да направите на станицата на Българско Сдружение Аюрведа: www.ayurvedabg.info/activities/ - Актуални семинари,
на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881.  

КАКВО Е АЮРВЕДА

Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.

Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария
• От шест години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение

Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава познанията си и кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс. 

 27.01.2013 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ