Powered by
Изключително сме щастливи да ви представим: ДЕЙВИД ФРОЛИ и неговата съпруга ЙОГИНИ ШАМБХАЛИ ЧОПРА, които ще бъдат наши специални гости в София от 30 май 2014 год. до 2 юни2014 год. включително В програмата им са предвидени лекции и двудневен семинар,които ще се проведат в залата на Националното музикално училище ”Любомир Пипков”.Ще бъде представена и най-новата книга на Дейвид Фроли, издадена на български език ”Сома в йога и аюрведа”. ОЧАКВАЙТЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪБИТИЕТО НА САЙТА НИ. 22.02.2014

    БЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ АЮРВЕДА

  

 

 

Изключително сме щастливи да ви представим:  

ДЕЙВИД ФРОЛИ и неговата съпруга ЙОГИНИ ШАМБХАЛИ ЧОПРА,

които ще бъдат наши специални гости в София от 30 май 2014 год. до 2 юни2014 год. включително  В програмата им са предвидени лекции и двудневен семинар,които ще се проведат в залата на Националното музикално училище ”Любомир Пипков”.Ще бъде  представена и  най-новата книга  на Дейвид Фроли, издадена  на български език ”Сома в йога и аюрведа”.

 

ОЧАКВАЙТЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА  СЪБИТИЕТО НА САЙТА НИ.

 

Ачаря Дейвид Фроли ( Пандит Вамадева Шастри )

   

 


• " Дейвид Фроли  е един от най-важните учени в Аюрведа и ведическата наука днес. Имам голямо уважение и възхищение към неговите знания и начина, по който той пресъздава древната мъдрост на Ведите  " -  Дийпак Чопра
• " Фроли  е индиец в Американско тяло. Лекотата, с която той влиза в духовното на индийската традиция и прави своите дълбоки разсъждения от гледна точка на съвременната мисъл показва  необичайно познание на тази древна мъдрост. "  - М.Р. Пандит , секретар на Шри Ауробиндо Ашрам
• " Дейвид Фроли е страхотен учен на Веданта и безспорно  най-известния западен Ачаря на ведическата мъдрост -  " Ашиш Шарма, списание”  Indian Express”,
 Ачаря Дейвид Фроли ( Пандит Вамадева Шастри ) е  автор на повече от тридесет книги, публикувани  на повече от двадесет различни езици по целия свят в областта на  йога и ведическата наука през последните тридесет години.

 Над десет от неговите книги са на разположение на руски език . На български език са издадени три негови книги: „Йога и аюрведа”, „Предсказателна астрология” и „Тантра йога и богините на мъдростта”. До края на май предстои излизането от печат на последната му книга „ Сома в йога и аюрведа” на издателство „Бард”. Неговите книги са добре известни и служат често като учебници  в съответната  област. Поради което той пътува, преподава интензивно по собствени  програми навсякъде по света, в широк спектър на сдружаване с различни духовни и лечебни групи и центрове.
Вамадева  е директор на Американския институт за ведически изследвания

 ( www.vedanet.com ) занимаващ се с международно обучение по йога и аюрведа, ведическата астрология и ведически изследвания, включително  и с различни форми на дистанционно обучение като  аудио файлове , видео, онлайн курсове и  други  формати. Той е магистър преподавател за  Чопра Център Юнивърсъти/ Chopra Center University/, където той е водещия ръководител на  тяхната програма за обучение, учител по медитация  и Председател на съвета за  Керала Аюрведа Академия.

Съпругата му йогини Шамбхали/ Shambhavi/ се присъединява към него за съвместна дейност.
Вамадева  е един от малкото хора от  Запад, признати в Индия като Ведачайра/ /Vedacharya/ или учител на древната мъдрост . Той започна  своята  ведическа писателска дейност  през 1979 г. под ръководството на MP Пандит , секретарят на ашрама на Шри Ауробиндо . През 1991 г. под егидата на големия индийски учител Авадхута Щастри/ Avadhuta Shastri/, приема /получава/   името Вамадева Шастри /Vamadeva Shastri/, след великия ведически  учител Риши Вамадева . През 1994 г. той получава званието „ Пандит” заедно с наградата  Брахмашари Вишанаджи /Brahmachari Vishwanathji/ в Мумбай за познанията му във ведическата наука.

През годините Вамадева е получил много награди и отличия за работата му в цяла Индия. Там, Вамадева  е признат като Ведически учител ( Vedacharya), Вайда (Vaidya)  традиционен аюрведа лекар), Ведически астролог ( Jyotishi) , Ведически историк (Puranic) и йоги.

 В Индия, неговите преводи и тълкувания на древните ведически учението са като  запазена марка, изключително  признание в духовните и научните среди . Вамадева /Vamadeva/ прекарва  голяма част от времето и отдава голямо внимание на работата и пътуванията  си  в  Индия.

 Прекарва част времето си през годината  година в Индия , ангажиран в различни програми, учения и пътувания.
В Америка,  Вамадева  е известен като преподавател по аюрведическата медицина и ведическата астрология на ( Jyotish ) и е  новатор в двете дипломни дисциплини. Той е почетен член на  много аюрведични групи, както  на Националната медицинска асоциация по аюрведа ( NAMA ), на които той е един от четирите почетни съветници и получи награда за цялостно творчество през 2002 година.

 Той също е хонорован  от обществото по  Ведическата астрология, където  е  президент на Американския съвет на Ведическата Астрология ( ACVA ) от основаването му през 1993 г. до 2003 година. През септември 2000 год. той е посочен  за един от 25-те най-влиятелни учители по йога в Америка от списание  Yoga Journal”.
През септември на 2012 г., Вамадева направи  едната  от заключителните речи  на  международната конференция за  откриването на „Санчи Университет”, в близост до Бхопал /Bhopal/Индия, който е планиран да бъде  най-големият будистки университет в Южна Азия, с отдел за  ведическите проучвания. Дейвид Фроли  е бил помолен да бъде гост-професор пожизнено.
Вамадева /Дейвид Фроли/ представя ведически знания в западния свят по прост, точен и разбираем  начин, по който самата традиция повелява. Работил е в  широк аспект като  преподаване, писане, лекции, провеждане на научни изследвания и помага за създаването на училища и сдружения  във областта на ведическата наука   през последните тридесет години. Учи и пътува събирайки знания, работейки с ведическите учители и групи в не-сектански стил.
Вамадева вижда ролята си да  помага да се съживят ведически знания в интердисциплинарен подход за планетарна епоха. Той вижда себе си като учител и преводач, който създава възможности на хората да използват ведическите системи за подобряване на техния живот и в  помощ на тяхната собствена себереализация . Той се отнася към ведическата мъдрост като инструмент за освобождение на духа, а не като догма за  ограничаване  на хората или да вземе власт над тях . Ведическото знание е средство за съзнателно общение с Вселената и начин да се научим да го въплъщаваме  в нашия собствен живот и възприятия.

 

 

Йогини Шамхали Чопра/ Yogini Shambhavi Chopra/

 

 


Йогини Шамхали е ед
на от най-важните и динамични жени - учители на по-дълбоките аспекти на йога, идващи от Индия днес . Нейните знания се коренят в древните учения и традиции на Бхакти йога /Bhakti Yoga/, Шакти /Shakti/ Садхана, Ведическа астрология (Jyotisha ), Мантра Йога и Аюрведа . Шамхали (Shambhavi), е удостоена с титлата„Jyotisha Visharada” от CVA/ Академия на сертифицирани учители и лекари/ за своя принос в задълбочени проучвания във Ведическата Астрология.
Йогини Шамхали е мистик- йогини, духовен водач и учител на древните ведически традиции и е известна с  нейния ясно, директно и безкомпромистно изразяване, както и със способността си да вдъхновява последователи от всички сфери на живота .

Тя развива идеята за  блаженството от благоденствието чрез ведическата Упая /Upaya/, древните ритуали, мантрите и медитацията, описвайки една  по-дълбока " йогийска реалност ", която събужда силата на универсалните Шакти/първичната космическа енергия/ в нас.
Йогини Шамхали /Shambhavi/ се е посветила на пробуждането на мъдростта на древните Риши в нашата съвременност. Нейните  знания и напътствия ни вдъхновяват да се опитаме и да поемем чрез Шакти към джнана ( мъдрост ), съзерцание, свещени ритуали, Деви садхана и мантра пеене. .
Йогини Шамхали притежава древно индуско Шакти/ Shakti/ Йога духовно потекло Деви Шакти/ Devi Shakti/ което е Тантра . С благодатта и благословенията на много почитани Гуру/Gurus/ и водещата сила на Шри Гуру Шивананда Мурти и Пандит Вамадева Шастри- гуру джнана, тя е преподавател и се фокусира върху духовността в ежедневието, ангажирана е  в духовни и хуманитарни обучения и проекти в цял свят.
• „Трансформационната сила на женствеността е разкрита от Шамхали в забележителното  й проучване  за Богинята Кали .” В този момент човечеството, пробуждайки  женствените дарове се надява да възстанови отново баланса на силите на Земята в полза на всички” -  Дийпак Чопра


• „
Изживейте преобразуваща благодат на Богинята в собствените си сърца чрез светлата визия  на Шамхали за Богинята Кали като Великата Божествена  Майка”-  Професор Локеш Чандра, носител на  Падма Бхушан.
Като един от директорите на Американския институт на ведически изследвания,Санта Фе -Ню Мексико, заедно с Пандит Вамадева Шастри/Дейвид Фроли/, те предлагат образователни програми и курсове за обучение , онлайн и дистанционни курсове по аюрведа, йога и Ведическата астрология , както и Йога Шакти обучения , лични посвещения и уъркшопове/
workshops/ в Северна и Южна Америка , Европа, Русия и Индия.
Йогини
Шамбхали предлага консултации в духовно напътствие и Ведическата Астрология. Тя подпомага да се привлече  Шакти енергията  на планетата като божествена благодат в живота ни. Тя има задълбочено  на западния ум и чрез нейните астрологични консултации поражда осъзнаване  на " планетарни влияния " в живота ни , ръководейки ни да работим чрез кармичните щамове за възстановяване и хармонизиране на Упая/ Upaya/ или ведически коригиращи мерки.
С Вамадева Шастри /Дейвид Фроли/ тя провежда обучения и програми в Чопра Център Юнивърсъти, Керала Аюрведа академията, в  Съвета по Ведическата Астрология ( CVA ) , Американския колеж по Ведическата Астрология ( ACVA ), Британската асоциация на Ведическата Астрология ( БАВА ), Националната медицинска асоциация по Аюрведа ( NAMA ), Крипалу , Йогавайл, Шивананда ашрам центрове , Свами Рама Садхака грам, Гаятри Париуър Хариуър,Сугха Дхарма Мандала Бразилия,Пармард Никетан, Йога фестивал в Ришикеш , Берлин и Канада , Бразилия Йога за мир.Тя е  и е член на консултативния съвет на Калифорния колеж на Аюрведа и списание Тадаасту/Tathaastu/ .

Йогини Шамбхали  е автор на две книги-бестселъри, посветени на на Богинята-Майка и Тантра.както  и на специални CD-та с песнопения на Деви и Биджа мантри :

1.Yogini Unfolding the Goddess Within by Wisdom Tree, India

2.Yogic Secrets of the Dark Goddess by Wisdom Tree, India

3.Yogini Bhava CD, Shakti Mantras Invoke the Divine Within (Lotus Press USA)

4.Jyotir Bhava CD, Shakti Mantras for the Nine Planets (Lotus Press USA)

www.vedanet.com


1. „Разглеждане на Богинята  в рамките на Мъдроста” издателство Tree , Индия

2.”Йогийски Тайни на Тъмната Богиня на Мъдростта” издателство Тree , Индия
3.CD „Мантрите извикват Божественото в нас” ( Lotus Press USA)
4. CD „Мантрите за Деветте планети” ( Lotus Press USA)
www.vedanet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
22.02.2014


Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ