Полезно

1. Випака, след-смилателният вкус на храните, билките и емоциите.

Влиянието му върху вътрешната среда на организма и значението му за здравето и болестите. Ролята му в лечебните стратегии на аюрведа.

Повече ››

2. ГЕНЕТИКАТА НА БЪЛГАРИТЕ

Имаме удоволствието да Ви представим лекцията на професор д-р Иво Кременски, генетик номер едно на България. завеждащ генетична лаборатория в Медицинския университет; до 2011 завеждащ Националната генетична лаборатория; до 2014 национален консултант по медицинска генетика

Повече ››

3. Списък на подарени книги от AYUSH и Посолството на Индия в България.

Скъпи приятели, на 21 юни- Международният ден на йога получихме дарение от AYUSH и посолството на Индия в България. Предоставяме ви списъка.Книгите, които са в един екземпляр първо ще се сканират, а тези които са в повече от един екземпляр, ще се предоставят направо на членове на Сдружението, които са плащали редовно членския си внос. Периодът за четене ще бъде два месеца, след което книгата трябва да се върне.

Повече ››

4. МЕДИТАЦИЯТА ПРЕСТРУКТУРИРА СЪЗНАНИЕТО

Характерни за медитацията са бавните ТЕТА и ДЕЛТА -вълните с честота съответно 4 – 7 Hz и 0,5 – 4 . Те се наблюдават и в различните фази на съня.

Повече ››

Актуални семинари

Дата: 25.03.2018 Час: 11:00 ч Място: ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11 София Цена за семинар: 10 лв. Цена за обяд: 10 лв.

 

БЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ АЮРВЕДА 

Имаме удоволствието да Ви поканим на лекцията на                д-р Полина Красенова, лекар, хематолог със задълбочени познания в аюрведа и практика в йога. Завършила курса към Аюрведичен център – София. Работила е в Националната болница по хематология и Медицински център за интегративна медицина

  

Тема на лекцията :

 "Расаяна - подмладяване в аюрведа. Расаяна на ума.

 Каква е специфичната аюрведична диета и характерните аюрведични процедури, които подготвят организма за по-силното действие на подмладяващите тоници?

 От подмладяването (расаяна) възникват дълголетие, добра памет, мъдрост, здраве, младост, блестяща кожа, отличен глас, върховна сила на тялото и сетивата, сила на речта, уважение и красота.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 25-ти МАРТ  2018 г., НЕДЕЛЯ

 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

 ПРОГРАМА

10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците                                                                            

11:00-12:40 "Расаяна - подмладяване в аюрведа. Расаяна на ума.” лектор   д-р Полина Красенова

 12:40-13:00 Аюрведичен  обяд

Цена на лекцията:  10 лв.

 

Срещу допълнително заплащане от 10 лв, може да поръчате аюрведичен обяд.

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“, на

e-mail: ayurvedabg@gmail.com  или на телефон: 0896 72 8881.    

 

Регистрирай ме

Новинар

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

Регистрирай ме
Събития

1. "Аюрведа в светлината на ведическата медицинска астрология.”

Имаме удоволствието да Ви поканим на лекцията на д-р Николай Колев - дипломиран дентален лекар. Има дългогодишен интерес към старите лечебни практики, в частност Аюрведа и Западната хербология, както и всички щадящи методи на лечение. Съчетава тези свои лечебни познания и дългогодишна практика с мощния инструмент на Медицинската астрология.

Повече ››